Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
Buna ziua,
Uneori, in utilizarea ArchiCad-ului pentru reprezentarea unor randari 3D pentru a obtine pseudo-fotografii ale unor subansambluri metalice diverse (preferabile fotografiilor reale...) ar fi deosebit de utile elemente GDL din categoria organelor de asamblare comune: suruburi, saibe, piulite, dibluri etc.
Multumiri anticipate pentru raspunsuri si sugestii!
Buna ziua,
In final, am gasit un AC 12 si am rezolvat.
Multumesc pt solutie! O zi buna!
Buna ziua,
Am inteles rezolvarea - salvarea fisierelor generate cu AC 13 in AC 12, apoi din AC 12 in versiune AC 11.
Problema mea e ca am gasit doar un AC 12 Demo, fara prerogative de salvare.
Daca ma poate ajuta cineva care are un AC 12 full, sa-mi salveze fisierele din 12 in 11, multumesc calduros!
E vorba de 9 fisiere, totalizand 13MB.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am avut cateva fisiere lucrate in AC11, pe care le-am deschis si editat ulterior cu AC13; am incercat sa le redeschid in AC11 dar nu se mai poate...
Personal, n-as avea nimic impotriva sa le lucrez in continuare in 13, insa 13-le merge mult mai lent, atat la conversia 2D - 3D si vice-versa; la fel, randarile etc; duc dorul timpilor de raspuns mult mai redusi de la AC11. O alta problema e aceea ca la zoom dispar cotele sau alte elemente grafice (in 2D); pentru a reapare cu intarziere de cateva secunde (zeci de secunde, in unele cazuri).
Daca stie cineva cum as putea sa le salvez inapoi in versiunea AC11, multumesc anticipat de raspuns.
Cu stima,
Uneori, utilizez Nitro Pdf Software pentru a transforma pdf-urile in word, text sau image. Ulterior, poti deschide jpeg-ul cu Paint si il mai procesezi acolo.
Sau afisezi pdf-ul full screen, apesi tasta PrintScreen, apoi deschizi Paint, seletezi instrumentul de selectie / decupare si dai Paste (sau Ctrl+V). Mai departe, selectezi din nou zona de desktop pe care tocmai ai copiat-o, o copii si redeschizi alt fisier Paint, o copii acolo si o salvezi ca jpeg.
Deschizi un ArchiCAD, il minimizezi in bara, cauti jpeg-ul pe unde l-ai salvat, il copii cu click dreapta, revii in ArchiCAD si-l lipesti acolo. Ii aplici cote pe contur, orizontal si vertical, apoi il selectezi si il redimensionezi cu Scale pana la o valoare cat mai apropiata de realitate.
Apoi lucrezi cu curbe peste jpeg, de exemplu cu arce in 3 puncte, pentru a reproduce curbele de nivel prin suprapunere.
Cam asta e... o metoda "manuala", destul de utila si rapida, in cazul in care sunt admise tolerante lejere.
Multumesc!
Deci inca nu o sa-mi arunc sistemul pe ferastra... ii mai dau o sansa :-)
Buna tuturor,
Am lucrat zilele astea la modelarea unui sistem destinat acoperirii unui rost de dilatare perimetral pentru o cladire. Protectia la seism va fi asigurata prin suspendarea fundatiei pe un ansamblu de reazeme flexibile, care sa permita relativa libertate de miscare orizontala prin glisare, in jurul unei pozitii de echilibru, in cazul unui seism.
Efectul secundar il constituie aparitia unui rost perimetral in jurul cladirii, la nivelul trotuarului (deci, in locul trotuarului din jurul cladirii, apare un canal (rost de miscare) care trebuie acoperit cu o retea de elemente tip pieptene, ce asigura flexibilitatea. Am modelat acest "pieptene", initial utilizand elementul Grinda din AC, dimensionat in baghete de 5cm - insa au rezultat aprox. 38000 elemente. Surpriza neplacuta a fost atunci cand am incercat sa vizualizez rezultatul in 3D; pc-ul a afisat 29 min ca timp de lucru, insa dupa vreo 15 min a afisat mesaj de eroare - memorie insuficienta - si s-a blocat.
Am re-creat elementele cu Profile Manager, reducand astfel la 9500 numarul grinzilor - astfel, am reusit sa reduc timpul de proiectie in 3D la cateva minute, a afisat pana la urma tridimensional. Culmea arogantei a fost cand am incercat si o randare - asta i-a pus capac si s-a blocat iar. Nu stiu ce sa fac: sa bag bani in sistem, dar in ce? placa video? procesor? ca Ram are 4 GB, iar ca sa mai pun 4 ar trebui sa schimb pe 64 biti (acum e pe 32).
Sistemul actual:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz 2.66 GHz
(RAM): 4,00 GO
32 de biti
Windows 7 Pro
placa video: Nvidia GeForce 8600 GT
ArchiCad: 11 si 13 (default, 11)
Multumesc anticipat pt sfaturi!
Multumesc foarte mult!
Buna ziua tuturor,
As dori sa creez o calota sferica decupand, de exemplu, o fractiune dintr-o sfera avand inaltimea de, sa zicem, 1/8 din diametru. Nu am reusit acest lucru nici cu sfera, nici cu emisfera din Basic Shapes (ArchiCad 13). Daca ma poate ajuta cineva cu instructiuni, va multumesc anticipat si va salut cu respect.
Va multumesc mult, voi incerca imediat in acest mod.
Buna ziua tuturor, si le multumesc anticipat celor care raspund in mod pertinent.
Poate v-ati confruntat cu aceeasi problema ca mine - oricum, cred ca e destul de comuna.
Vreau sa machetez un detaliu 3D, astfel ca, dintr-un desen de sectiune 2D - executat, de exemplu, intr-o proiectie verticala - sa pot genera un corp cu suprafete riglate, cilindrice sau poliedrale. Exemplu: am desenul de sectiune al unui profil cornier, si doresc sa generez cu acesta modelul virtual al unei bare de profil cornier lung de, sa zicem, 1 metru. Desigur ca nu ma refer aici la biblioteca GDL din ArchiCad cu laminate, ci la un profil oarecare, nestandardizat - un profil pentru rosturi de dilatare din 2 profile metalice cu un profil elastomeric intre ele.
M-am gandit la un moment dat sa generez un planseu - avand in plan forma sectiunii, iar grosimea sa de fapt sa fie lungimea profilului - insa asta rezolva problema doar pentru un profil dispus vertical...
multumesc mult.
Buna tuturor,
Va rog, stie cineva daca exista AC 12 - versiune educationala - in limba romana?
Am cautat si prin Help si in meniuri, dar nu am gasit...
multumesc mult!
Multumesc, acum am descoperit, era simplu...
Data viitoare voi studia cu mai multa atentie meniurile si optiunile, inainte de a lansa pe forum intrebari naive. Sunt si eu doar un biet incepator... oricum, multumesc ca existati si ca sunteti niste colegi excelenti! Respect si consideratie!
Buna ziua tuturor! O alta problema (stupida si elementara, probabil...)
Dupa executarea decuparii peretilor la intersectiile cu planele acoperisului (casa p+m) a trebuit sa modific planurile parter si etaj; ca urmare, proiectiile in plan ale peretilor s-au schimbat, insa acestia au ramas "trimati" dupa vechea comanda. In afara metodei de a-i selecta si a-i sterge unul cate unul, pentru a-i inlocui cu altii noi, similari si de a executa din nou "trim to roof"; mai stiti de vreo metoda mai directa? eu n-am reusit sa o gasesc.
Multumesc mult si scuze pentru naivitatea problemei...
Va multumesc mult; intr-adevar, asta era problema. Am dezinstalat programul de mouse si rotita finctioneaza acum pentru zoom. Va salut cu consideratie
Buna ziua tuturor,
Sper sa nu zambiti, poate e o nimica toata insa am o problema care ma afecteaza destul de mult.
Mai demult, am instalat o versiune demo AC10, iar acum una AC11.
Problema: pentru lucrul in 2D, nu pot face zoom cu rotita de la mouse, aceasta facilitate functioneaza doar cand comut modul de vizualizare in 3D. In 2D, atunci cand misc rotita mouse-ului inainte/inapoi, determin doar mutarea spatiului de lucru sus/jos; pentru a efectua zoom in/out trebuie sa utilizez alte comenzi (emulatorul de zoom din josul ecranului standard).
Poate ca nu vi se pare mare lucru, insa atunci cand vreau sa fixez cu precizie pointerul de mouse prefer sa fac zoom in pana la o rezolutie convenabila; la fel ca in Autocad. Lucrul cu zoom-ul este una din comenzile cele mai des folosite.
Multumesc anticipat.
salutari cordiale
Pages: 1