Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Salut,
Am un PDF cu un sit cu multe curbe de nivel. Dupa aceste PDF vreau sa fac un mesh in mod automat. Se poate?
thx!
Salut,
in mod automat ArchiCAD-ul nu stie sa-ti genereze mesh-ul pe baza unui PDF.
Poti sa incerci sa-l explodezi si sa obtii curbele de nivel pe baza carora cu bagheta magica sa le introduci in mesh.
Csongor Birtók - Cionghi - 0746-258811
-------------------
ARCHICAD 20,19,18,17,16,15,14,13,12,.....
MacBook Pro Retina Mid 2014, Intel Core i7 4980HQ 2,8 GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB
cum pot sa explodez pdf-ul? ar fi utila smecheria.
intre timp, am gasit pe net un filmulet care ma ajuta in realizarea mesh-ului.
Uneori, utilizez Nitro Pdf Software pentru a transforma pdf-urile in word, text sau image. Ulterior, poti deschide jpeg-ul cu Paint si il mai procesezi acolo.
Sau afisezi pdf-ul full screen, apesi tasta PrintScreen, apoi deschizi Paint, seletezi instrumentul de selectie / decupare si dai Paste (sau Ctrl+V). Mai departe, selectezi din nou zona de desktop pe care tocmai ai copiat-o, o copii si redeschizi alt fisier Paint, o copii acolo si o salvezi ca jpeg.
Deschizi un ArchiCAD, il minimizezi in bara, cauti jpeg-ul pe unde l-ai salvat, il copii cu click dreapta, revii in ArchiCAD si-l lipesti acolo. Ii aplici cote pe contur, orizontal si vertical, apoi il selectezi si il redimensionezi cu Scale pana la o valoare cat mai apropiata de realitate.
Apoi lucrezi cu curbe peste jpeg, de exemplu cu arce in 3 puncte, pentru a reproduce curbele de nivel prin suprapunere.
Cam asta e... o metoda "manuala", destul de utila si rapida, in cazul in care sunt admise tolerante lejere.
Cam asa ceva am facut si eu am avut destul de multe curbe, si mi-a luat cam mult timp. Trebuie sa fi facut curbele mai simple, mi-ar fi fost mai usor si mai tarziu.
multumesc!