Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Buna tuturor,
Am lucrat zilele astea la modelarea unui sistem destinat acoperirii unui rost de dilatare perimetral pentru o cladire. Protectia la seism va fi asigurata prin suspendarea fundatiei pe un ansamblu de reazeme flexibile, care sa permita relativa libertate de miscare orizontala prin glisare, in jurul unei pozitii de echilibru, in cazul unui seism.
Efectul secundar il constituie aparitia unui rost perimetral in jurul cladirii, la nivelul trotuarului (deci, in locul trotuarului din jurul cladirii, apare un canal (rost de miscare) care trebuie acoperit cu o retea de elemente tip pieptene, ce asigura flexibilitatea. Am modelat acest "pieptene", initial utilizand elementul Grinda din AC, dimensionat in baghete de 5cm - insa au rezultat aprox. 38000 elemente. Surpriza neplacuta a fost atunci cand am incercat sa vizualizez rezultatul in 3D; pc-ul a afisat 29 min ca timp de lucru, insa dupa vreo 15 min a afisat mesaj de eroare - memorie insuficienta - si s-a blocat.
Am re-creat elementele cu Profile Manager, reducand astfel la 9500 numarul grinzilor - astfel, am reusit sa reduc timpul de proiectie in 3D la cateva minute, a afisat pana la urma tridimensional. Culmea arogantei a fost cand am incercat si o randare - asta i-a pus capac si s-a blocat iar. Nu stiu ce sa fac: sa bag bani in sistem, dar in ce? placa video? procesor? ca Ram are 4 GB, iar ca sa mai pun 4 ar trebui sa schimb pe 64 biti (acum e pe 32).
Sistemul actual:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz 2.66 GHz
(RAM): 4,00 GO
32 de biti
Windows 7 Pro
placa video: Nvidia GeForce 8600 GT
ArchiCad: 11 si 13 (default, 11)
Multumesc anticipat pt sfaturi!
Salut,
prima data ar trebui sa te uiti la numarul de poligoane din proiect. Din meniul Help poti sa accesezi linkul "ArchiCAD Goodies/ArchiCAD Dowloads" si de acolo sa descarci add-onul "Polygon Counting". Dupa instalare il gasesti in capatul listei din Window/Palettes. Din paleta asta poti sa vezi cate poligoane sunt generate de fiecare element si sa controlezi afisajul lor in 3D.
In al doilea rand, daca ai mai mult de 3GB RAM ar trebui sa upgradezi la windows pe 64 biti. La AC11 nu stiu ce beneficii o sa aduca, dar AC13 are suport nativ pe 64 biti, deci ar trebui sa vezi imbunatatiri in privinta vitezei.
Si daca ai upgradat windows-ul, poate mai instalezi 4GB RAM. Pretul pentru 2GB fiind intre 45-90 RON.
In final, ar trebui sa decizi, daca chiar vrei sa modelezi elementele respective. Poate ajunge sa-ti creezi o textura (cu o poza cu acele elemente) si sa mapezi textura asta pe niste placi cu dimensiunile grilajului respectiv. In meniul Design gasesti comenzi de alinierea texturii (Align 3D Texture). In felul asta reduci nr. de poligoane si la randari o sa-ti apara corect.
Csongor Birtók - Cionghi - 0746-258811
-------------------
ARCHICAD 20,19,18,17,16,15,14,13,12,.....
MacBook Pro Retina Mid 2014, Intel Core i7 4980HQ 2,8 GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB
Multumesc!
Deci inca nu o sa-mi arunc sistemul pe ferastra... ii mai dau o sansa :-)