Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
Doresc o indicatie in modelarea unei structuri metalice tip hala pozitionata peste o cladire din beton armat, peste etajul al doilea. La modelarea reazemelor doresc ca stalpii sa fie articulati la baza. Cum se defineste reazemul?
ai 2 solutii:
1. modelzi structura de beton+ cea de de metal iar la baza stalpilor str. de met. pui aticulatii (pe capatul de bara, din proprietatile barei)
2. modelazi doar str. de metal si pui reazeme articulate
la un stalp metalic apartinand unei hale care e diferenta intre tensiunile min/max si tensiunile de dimensionare min/max se tine cont de flambaj la calculul acestora?
la dimensionarea unui stalp din profile europene in cruce de ce imi apare la dimensionare mesajul ,,elementul se poate dimensiona doar partial''
Valorile sigma si tau va sunt furnizate corect de catre program pentru orice profil, dar modulul de dimensionare se poate utiliza doar la:
a.) Profile laminate I
b.) Profile sudate I
c.) Teava dreptunghiulara
d.) Tevi
e.) Profile laminate I cu o singura axa de simetrie
f.) Profile T
g.) Sectiuni dreptunghiulare pline
h.) Sectiuni circulare pline
i.) Profile oarecare, cu limitari
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Cum calculez, dupa eurocod 3 factorii de flambaj ky, kz?
MULTUMESC.
In cazuri simple se pot utiliza valori din tabele iar in cazuri mai complexe va recomandam sa utilizati modulul de verificare al structurilor la stabilitate cu ajutorul careia obtineti valoarea lui nkr.
Cu ajutorul formulei lui Euler puteti calcula coeficientul de flambaj.
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Care tabele? Asta era intrebarea?
Multumesc.
Am o problema la definirea elementelor. Am de calculat o structura tip cupola. Structura este conceputa din grinzi cu zabrele spatiale cu sectiune triunghiulara. Nu pot defini barele curbate ca fiind zabrele, imi accepta doar bara sau nervura. Ma refer la talpile grinzii. Selectez elmentele, bifez optiunea de zabrea si aplic. La o verificare imi apare ca fiind tot nervura. Nu o pot modifica in zabrea. Mentionez ca toate elementele drepte se pot modifica in bara, nervura sau zabrea.
Vreau sa stiu care este diferenta, pe care o simte programul, intre o bara si zabrea.
Va rog, astept un raspuns cat mai urgent posibil.
Pages: 1