Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
de multa vreme ma confrunt cu problema inserarii de imagini in archicad (tiff, bmp sau jpg);
sunt unele din aceeasi serie (trapeze scanate in format tiff) care pur si simplu nu pot fi inserate in archicad (versiunile 11, 12, 13 sau 14);
aici am mai rezolvat uneori problema lucrand cu archicad 9 care le suporta si apoi deschizand fisierul facut cu versiunea 11, 12 sau 13;
dar problema cea mare este ca am nevoie de unele imagini pentru editare; iar archicad nu suporta imagini de format mare (gen 10, 20, 100 Mb) si ma obliga la rezolutii joase pentru a reduce dimensiunea imaginii ceea ce face sa pierd o multime de detalii care ar trebui sa apara la tiparire (aici ma refer in special la ortofotoplanuri);
chiar daca unele din imagini sunt vazute in archicad si chiar in layout-ul de editare, la plotare imaginile nu apar (se tiparesc toate celelate elemente adiacente ca scrisuri, desene) numai imaginea nu apare;
de asemenea, legat tot de ortofotoplanuri, eu primesc fisierele cu terminatia .sid, care nu pot fi utilizate sub nici o forma in archicad (in autocad ele pot fi importate fara probleme); in acest caz folosesc un alt program pentru conversia acestui fisier intr-un fisier cu terminatie .jpg care este recunoscut de archicad; a mai intalnit cineva aceasta problema?
cine s-a mai confruntat cu aceste aspecte este rugat sa raspunda
Salutare,
Nu esti singurul cu aceasta problema. Intr'adevar, sid-urile nu le incarca deloc insa, tif-urile am reusit sa le incarc.
Fisierul rezultat dupa incarcarea unui tif sau mai multe a iesit mai mare bine'nteles (proportinal cu numarul de fisiere incarcate). Au fost si fisiere care la plotare nu afisau imaginile ci numai grafica insa, am dat vina pe faptul ca aveam deschise mult prea multe fisiere archicad (peste 10 fisiere deschise). Inchideam fisierele, restartam calcu si mergea. Nu stiu ce sa-ti zic, ai nevoie si de un calc mare tare, eu am o statie grafica cu care nu am probleme.
Cu stima,
ing. Iulian FLOREA
Pages: 1