Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2009-01-15 00:07:39

alexabv
Member
Registered: 2008-12-23

Ce nu merge bine in ArchiCAD

Aici va propun sa discutam despre erori si cum pot fi ele reparate ocolite sau asimilate:

1 Daca diverse ferestre si butoane dispar de pe ecran o cauza posibila este incompatibilitatea dintre softurile de mouse microsoft si placa video nvidia. Solutia este un soft de mouse mai vechi (4.0) sau alt mouse.

2 Daca "bagheta magica" sau alte functii nu prea mai functioneaza o cauza frecvent intalnita este ridicarea topo
prezenta in format .dwg
Autocadul este atat de dezvoltat pe orizontala ca are deseori probleme sa deschida corect fisiere dwg de la dezvoltatori. Astfel ridicarea topo este produsa adesea de AutoCAD Land si diverse add-onsuri si nu este recunoscuta de AutoCAD si "vazuta " cu probleme de ArchiCAD.
Solutii partiale: Topometristul poate "exploda" ridicarea. Importul dwg prin intermediul unui obiect.
Solutie eficienta dar grea: redesenarea dwg in archicad ( ghost si magic wand)

07 44 33 11 44

#2 2009-01-15 11:06:40

ltodor
Administrator
From: Miercurea Ciuc
Registered: 2008-06-18

Re: Ce nu merge bine in ArchiCAD

alexabv !
Iti multumesc mult pentru aceasta initiativa.
Asi dori si eu sa incurajez pe toata lumea sa posteze/scrie despre problemele intalnite la utilizarea ArchiCAD.

Astfel, putem incerca sa le rezolvam, sau sa va dam niste sfaturi cum puteti ocoli macar problema respectiva.
Daca nu merge nici unul nici altul, atunci putem sa transmitem mai departe la producator cu speranta ca se va rezolva macar la versiunea urmatoare!

#3 2012-01-04 02:15:15

alexabv
Member
Registered: 2008-12-23

Re: Ce nu merge bine in ArchiCAD

Am remarcat o mare instabilitate la Archicad 15 daca se incarca librarii vechi dar si la fisiere .pln create in versiuni vechi si trecute prin versiuni de Archicad intermediare pana la Archicad 15
La mineinstabilitatea a inceput cu disparitia texturii corecte in 3d pana a murit de tot. Intre bpn si pln am pierdut ceva ore de munca.

07 44 33 11 44

Board footer