Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2010-06-16 22:31:54

eupingu
New member
Registered: 2009-11-21

Layout

buna ziua.revin din nou cu o intrebare.as vrea sa stiu care este cea mai simpla modalitate de a crea un layout in care sa pot insera un cartus format dwg sau dxf .am incercat sa inserez dwg sau dxf din meniul view de la drawing dar nu prea imi iese.exista o modalitate de a folosi un format dwg existent cu anumite caracteristici greu de creat in tekla...  pe care sa il folosessc ca layout si in care sa inserez direct desenele din tekla?  va multumesc anticipat.

#2 2010-06-22 20:13:36

Levi
0758.240.701
From: Terra
Registered: 2010-01-27
Website

Re: Layout

Buna, din view nu veti putea insera un DWG ca sa-l folositi ca si layout. Dar in editorul de layout (Tools/Template Editor) puteti importa un DXF care sa-l folositi ca si indicator in desenele dvs.

Salvati indicatorul ca si un template in ...\Tekla Structures\16.0\environments\default\template
Pe urma va trebui sa creeati un layout sau sa modificati unul pentru a avea propriul template pe un layout:

- Lansati comanda: Drawings&Reports/Drawing Settings/Drawing Layout
- Selectati un layout existent sau creeati un layout nou. Selectati layoutul dorit si lansati comanda Table Layout. Selectati un layout sau creati unu nou, pe urma lansati Tables.
- Va va aparea o fereastra cu templateurile existente in program, precum si cele create de dvs. Aici veti putea selecta ce templateuri vreti sa apara pe desenul dvs si sa le pozitionati cum doriti cu ajutorul punctelor de referinta din aceasta fereastra.

Dupa ce ati terminat de setat layoutul, in setarile desenului, la Layout/Table layout veti gasi si propriul layout wink

Sper ca am putut fi de folos.

Last edited by Levi (2010-09-08 09:28:39)

Cu stimă,
ing. Levente Marton

Board footer