Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Cred ca ar fi oportuna deschiderea unei astfel de sectiuni!!!
Important ar fi sa contina un motor de cautare, o sectiune in care sa poata fi upload-ate obiecte cu parametri in stare incipienta (incepatori) si o sectiune cu parametri definitivi! (adica....eu de exemplu am inteles principiul de generare al obictelor insa nu prea pricep limbajul GDL si nu stiu sa adaug parametri suplimentari!)
Cam asta e parerea mea ....
......and life goes on
Ideea nu este rea... intr'adevar, daca tot intram si utilizam acest site in scopuri de informare si comunicare ar fi frumos sa avem aici si o baza cu obiecte gdl. Ce mai pot spune este ca pana acum nevoia ne'a invatat... si sit-uri cu obiecte gdl sunt destule.
Totusi, sustin aceasta initiativa...
Cu stima,
ing. Iulian FLOREA
eu sunt pentru!
Cred ca este o idee buna!
Da,
cred ca ar fi utila aceasta treaba.
Poate in acest mod mai schimbam intre noi si niste obiecte care au fost facute tocmai dupa cerintele noastre locale.
Adevarat ca exista multe obiecte pe net, da' este incomod cand tre' sa te descurci cu parametri in germana sau spaniola de exemplu, sa nu mai amintesc pe cele rusesti.
In aceeasi idee, ar trebui atrasi si utilizatorii experti in GDL. Poate, se creaza o modalitate de comanda pentru obiecte - mai ales pentru cei care nu stapanesc bine GDLul.
Win7 Pro x64, ArchiCAD 13, EcoDesigner, VBE, MEP Modeler
DELL Precision M6400, Intel Quad Core 2.53 GHz, 8GB DDR3,
NVidia Quadro FX3700M 1GB, 2x320GB HDD in Raid0.
Ar fi binevenita o astfel de "Piata Virtuala pt. obiecte GDL", in care acestea sa fie grupate dupa categorii (diferite tipuri de usi si ferestre, mobilier, etc). Consider ca este o idee foarte buna.
| WinXP SP3 | AC11 1259 | Intel Core2 Duo |
| 2,4 MHz | 2 GB DDR2 | ATI 1650 256 MB |
idee foarte okay acum sa vedem ce iese cat de folositoare vor fi acele GDL-uri uploadate si dak se face pe site-ul acesta descrierea sa fie obligatorie la upload sa nu existe GDL-uri fara descriere (paperea mea)
PS: mai mult ca o "camara virtuala" ca la piata se dau bani
Last edited by gg (2009-12-14 12:22:34)
eu de exemplu folosesc de multa vreme archibase, mai nou....folosesc obiectele generate in 3ds max si le import in archicad, astfel se pot accesa mai usor parametrii obiectelor.
......and life goes on
daca stiu eu bine importarea modelelor 3d max incarca mult fisierul archicad deci se va misca foarte greu.. oricum depinde de nr de poligoane pe care le are un anumit obiect. Obiectele folosite doar pt randari (ce nu apar in nici un plan) presupun ca ar fi mai comod dak se introduc in artlantis .
Referitor la artlantis eu zic ca daca tot facem "camara virtuala":) sa facem un "raft" si pt obiecte / texturi artlantis ce ziceti? sunt singuru care are nevoie de aceste obiecte ?:P
ai dreptate cu "miscarea"...insa daca ne gandim la faptul ca majoritatea obiectelor sunt facute in max si salvate ulterior ca gsm-uri.....nu e tot una!
cat despre artlantis sustin ideea!
......and life goes on