Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2009-04-09 01:57:51

lupudaniel78
New member
Registered: 2009-03-23

Coeficientii de echivalenta!!

As dori sa intreb cunoscatorii acestui program, cum se poat majora coeficientii de echivalenta eventual suma lor; am incercat diferite motode, diferite materiale, incarcari, marit sectiunea elementelor....etc . si nu am reusit sa scot o suma de peste 0,9 sau eventula 0,7 pentru un mod de vibrare.....ce influenteaza marimea acestor coeficienti, conformarea structurii?  Stiu ca acest lucru inseamna ca metoda de calcul spatial este inadegvata pentru structura respectiva, dar nu se poate face nimic ?
Apoi daca in primele două moduri de vibraţie rezulta preponderent oscilaţii de translaţie după două direcţii înclinate faţă de axele generale X şi Y factorii de participare ai maselor modale efective avand valori nenule după ambele direcţii, trebuie schimbata directiile principale ale actiunii seismice......acest program are vreo setare in acest sens?
Multumesc!

#2 2009-04-09 20:04:11

TK
Administrator
Registered: 2008-07-21

Re: Coeficientii de echivalenta!!

Va recomand urmatorul paragraf din P100, capitolul 4.5.3.3.
(11)    în cazul în care condiţiile paragrafului (8) nu pot fi satisfăcute (spre exemplu, la clădirile cu o contribuţie semnificativă a modurilor de torsiune), numărul minim r de moduri proprii ce trebuie incluse într-un calcul spaţial trebuie să satisfacă următoarele condiţii ...
Daca utilizam metoda de calcul modal cu spectre de raspuns â€" si combinam componentele actiunilor seismice cu media patratica, eliminam TOTAL importanta directiei de aplicare a fortelor statice echivalente.
Puteti roti cladirea cu 45 grade si veti obtine resultate similare.

Numai daca utilizati matricea de 30% pentru combinarea componentelor actiunilor seismice trebuie sa definiti directia principala de actiune a fortelor statice echivalente. (eforturile de dim. max. rezulta daca aceasta directie coincide cu directia de rigiditate principala). Foarte rar utilizam aceasta combinatie!

Contactati-ne cu incredere in legatura cu orice intrebare.

Board footer