Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Buna ziua, as dori sa stiu cum pot face in archicad un mic orasel ! La ce ma refer ? .... Am mai multe modele de constructii facute in archicad ( case, complexe, pensiuni, etc ) toate in fisiere pln. diferite, iar eu doresc sa le copiez toate intr-un singur pln. unde sa le asez cu strada intre ele si asa mai departe. Am incercat sa copiez dintr-un fisier in altul pe nivele dar daca nivelele din cele 2 fisiere sunt setate cu inaltimi diferite imi copiaza elementele la inaltimea fisierului unde importez(si ca sa le asez la loc e o munca destul de mare ) . Va rog frumos daca stiti vreo varianta cum as putea sa procedez, va rog sa ma ajutati ! Multumesc foarte mult !
Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz (8CPUs), 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX970 4 GB, Windows 8.1 Pro 64-bit
Salut,
poti sa incerci cu Hotlink, deci sa aduci casele ca un modul intreg in fisierul tinta.
Vezi meniul File/External Content/Place hotlinked module...
Csongor Birtók - Cionghi - 0746-258811
-------------------
ARCHICAD 20,19,18,17,16,15,14,13,12,.....
MacBook Pro Retina Mid 2014, Intel Core i7 4980HQ 2,8 GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB
Am incercat cu Hotlinked Module dar tot gresit le importeaza....deoarece daca import intr-un fisier .pln unde am de exemplu 5 nivele create, un fiser cu 7 nivele se suprapun elementele si se strica modelul 3D. Daca s-ar putea cumva ca modelul meu 3D dintr-un fisier sa il salvez ca un simplu obiect si apoi sa il importez in alt fisier...poate ca asa ar functiona fara sa strice modelul 3D. Numai ca nu pot salva ca obiect toata constructia care e pe mai multe nivele.
Daca ar fi o alta solutie m-as bucura mult sa o aflu si eu !
Last edited by BSorin (2015-12-16 11:49:01)
Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz (8CPUs), 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX970 4 GB, Windows 8.1 Pro 64-bit
Buna ziua.
Incearca asa:
1. Iei un model de baza, cu un proiect care vrei tu din cele enuntate de tine mai sus.
2. Intri in celelalte pe care vrei sa le importi, si pe rand, selectezi cu Ctrl+A, in 3D, tot ce vrei tu sa importi (de preferat doar cladirea pt ca sa nu incarci foarte mult cartierul si sa mearga greu) si dai Ctrl+Shift+G (le grupezi) si apoi mergi in 2D, plan parter, si selectezi planul si ar trebui sa ti-l arate grupat, toate elementele impreuna, cand il selectezi.
3. Daca pana aici ti-a iesit, din 2D cu cladiea selectata, mergi in meniul File-Libraries and Objects-Save selection as-Object (daca nu este activ meniul objects inseamna ca ai uitat sa selectezi cladirea in 2D) si apoi salvezi unde vrei tu obiectul nou creat cu extensia .gsm.
4.Mergi in proiectul de baza si faci import la nou Obiect .gsm, tot cu fereastra deschisa in 2D.
5. Chiar daca proiectul de baza are parter si etaj, iar acest nou obiect are parter, etaj si mansarda, nu se v-a schimba nimic pt ca el este un obiect si poate fi manevrat si mutat foarte usor, iar cartierul tau nu v-a fi incarcat si greoi la prelucrat.
Spor la treaba si daca mai ai intrebari posteaza-le
Last edited by claviuss (2015-12-28 11:17:42)
Functioneaza perfect, multumesc frumos !
Singura problema este ca desi am un calculator destul de puternic, foarte greu se fac operatiunile in 3D ( move, solid element operation ), iti trebuie un calculator fff puternic sa poti realiza asa ceva. In 3D se misca perfect !
Multumesc inca o data !