Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2015-03-18 10:37:02

dansuciu
Member
From: Cluj Napoca
Registered: 2013-04-11
Website

Structura zidarie - etape modelare

Buna ziua,
Sper ca am pus pe sectiunea potrivita, si anume cea in care discutam pasii corecti de modelare.

Este vorba de o structura cu zidarie portanta ZC , elemente de confinare si fundatie continua.

La modelare obiectului in Axis am facut urmatoarele :

1.Am adaugat stalpisorii si centurile, fiecare pe nivelul sau
2.Am pus placa de etaj
3.Nestiind caracteristicile cerute de axis pentru caramida la adugarea unui element tip diafragma zidarie, si pentru ca producatorul nu imi raspunde, m-am gandit sa adaug zidaria ca si incarcare permanenta.

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1.E corect cum am propus pentru zidarie, ca in incarcare permanenta?
2.In breviar la greutatea totala a structurii, ia in calcul si permanentele cand ii cer masa totala?
3.Pentru a scoate eforturile din fundatie, e necesar sa o modelez? Daca da, atunci ma gandesc ca trebuie sa ii dau ca si reazem incastrare liniara.In cazul acesta e necesar sa pun si placa peste sol in program?

Multumesc anticipat

With respect,
ing.Dan Suciu
S.C Draft Vision S.R.L.
+40748953809

#2 2015-03-20 10:04:52

clomug
New member
Registered: 2009-03-02

Re: Structura zidarie - etape modelare

Daca va intereseaza doar masa intregii structuri si masa fiecarui nivel, da, este o modelare corecta. Masele le gasiti in tabelul Sensibilitatea seismica a nivelurilor. Pentru tensiuni in terenul de fundare, o metoda des folosita este modelarea terenului cu coeficienti Winkler (acestia se gasesc, pentru diferite pamanturi, in literatura de specialitae, iar modelarea corecta a reazemelor liniare cu acesti coeficienti o gasiti pe acest forum). Este necesar sa folositi mai multe valori ai acestor coeficienti. Folosind aceasta metoda este necesara modelarea fundatiilor. Pentru dimensionarea si verificarea fundatiilor exista modulul Dimensionare fundatii liniare si, desigur,  placa suport a pardoselii trebuie luata in calcul ca o suprasarcina.

Board footer