Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
Buna ziua,
as dori sa descarc un exemplu de modelare radier. Speram sa gasesc din sectiunea de exemple de pe site dvs. Am incercat sa descarc de acolo dar nu reusesc, linkurile nu merg.
Ma puteti ajuta cu un exemplu de modelare radier?
multumesc,
o zi buna
Andrei Dinet
Buna ziua.
Pot sa descarc si eu exemplul cu radier?
Puteti sa ma ajutati cum se modeleaza elasticitatea pamantului pentru radierul unui bazin ingropat?
Multumesc anticipat
Cu stima,
Ing Barabas Judit (SC STEELDESIGN SRL)
In cazul dimensionarii radierelor puteti utiliza fara nici o problema programul, dar la definirea reazemului de suprafata trebuie sa introduceti coeficientul de pat de tip Winkler.
Acest coeficient in mod normal ar trebui sa existe in studiul geo. In cazul in care nu aveti acest coeficient, exista tabele in literatura de specialitate.
Daca radierul este sensibil la deformatii mari, va recomandam sa efectuati calculele cu ajutorul analizei neliniare.
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Buna ziua,
As dori sa imi trimiteti si mie un exemplu de calcul de radier daca se poate.
Va multumesc,
Cu stima ,
Cosmin Deman, Vidya Project
Buna ziua
Va rog sa-mi trimiteti si mie exemplul de calcul pentru radier
Cu stima
Buna ziua,
Va rog sa-mi trimiteti si mie exemplul de calcul pentru radier.
Va multumesc anticipat,
ing. Marius Cos
Buna ziua,
As avea o intrebare legata de metoda de modelare a unui radier si anume daca pasii urmatori ar fi corecti? :(Structura in cadre)
1. Se modeleaza placa de tip radier cu dimensiunile aferente
2. Se stabileste reazemul de suprafata, si coeficientii de pat Ry,Rx,Rz (din studiu geo)
3. In nodurile aferente stalpilor se introduc fortele axiala din calculul static (luate dintr-un model 3d)
Va multumesc
ing.Duhanes D.
Pasii descrisi de dumneavoastra sunt corecti pana la punctul 3.
Pentru a tine cont de prescriptiile normativului P100 si NP 112-04, referitoare la conditiile de ductilitate globala, la dimensionarea fundatiilor, actiunea suprastructurii in combinatia de incarcari care include actiunea seismica corespunde mecanismului de plastifiere asociat tipului de structura utilizat, considerand efectele suprarezistentei elementelor structurale.
In cazul fundatiilor elementelor verticale individuale, conditia de ductilitate mentionata mai sus se poate considera satisfacuta daca efectele actiunii Efd asupra fundatiei se determina cu formula:
Efd=Efg+ɣrd*Ω*Efe
(Cap. 4.6.2.4 din P100)
In AxisVM 11, aceste majorari se pot introduce direct la modulele de dimensionare utilizand coeficientul fse
Din cauza complexitatii transmiterii eforturilor din suprastructura, va recomandam sa modelati impreuna infrastructura cu suprastructura.
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un exemplu de modelare radier?
multumesc,
o zi buna
ing. Forverszki Norbert
L-am gasit multumesc dar am axis VM10 si nu-l deschide zice ca a fost creat cu o versiune mai noua
Ce s-ar putea face?
Pages: 1