Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
cred sa nu sunt singura care are problema asta... Cum pot sa iau o harta mai detaliata (print-screen de pe google maps de exemplu) si sa o mut in archicad la scara necesara?!adica presupunand ca stiu dimensiunea unei strazi, ca mai apoi sa pun planul cladirii...adica sa fac in plan de localizare?!
sau stie altcineva o alta solutie mai convenabila decat archicad?! ms mult
Salut!
Vreau sa uncep cu o precizare. Nu am folosit niciodata ArhiCAD, dar am cunostiinte vagi despre acest program doar de la inceputurile lui.
Sunt de profesie geogez si colaborez cu arhitecti care utilizeaza acest program.
In acest sens, au aparut probleme dupa ce eu le transmitem o ridicare topografica in sistem national Stereo 70
(nu cred ca vre-un arhitect nu a auzit de asa ceva), in format .dxf (de la IntelliCAD, ZwCAD, BricsCAD, etc...), suport pe
care ArhiCAD il recunoaste, dar dupa ce ei "mobileaza plansa" si mi-o trimit inapoi pentru trasarea constructiilor sau a reglementarilor pe care ei le
proiecteaza, primesc .dxf-ul degenerat:
-nu mai am entitate punct cu x, y, si z (de ex in loc de "point" cu x,y, si z, am "line" cu inceput de segment si lungime; ceea ce nu mai este conform cu plansa)
-nu mai este in sistem de coordonate exact ca cel care a fost initial (le transpune intr-un sistem local, total aleatoriu)
-nu mai respecta scara,in loc de un patrat cu latura de 100 m, am unul cu latura de 12.345 m; noi geodezii lucram pe plansa din mediul CAD (oricare ar fi el),
la scara 1:1, adica daca dau "measure" intre doua entitati de oricare tip ar fi ele (doua puncte, punct si intersectie de segmente, centru cerc si perpendiculara la un segment, etc..),
mi se raspunde cu dimensiune reala, adica metrii,decimetrii,centimetrii,milimetrii, nu mai sunt nevoit sa fac transformari de unitati
(veti spune ca asa este setat desenul, asa e, dar consider ca asa trebuie lucrat si "dincolo" adica in ArhiCAD)
Am fost la o firma de proiectare care lucra cu ArhiCAD, si operatorul a spus ca nu intelege ce ii spun eu.
L-am intebat unde este linia de comanda,(am crezut ca sunt comenzi sensibil asemanatoare, tip "id point"-care sa dea x,y,z, la un punct);mi-a raspuns
ca ArhiCAD ul nu are asa ceva, sau el cel putin nu stie. Este adevarat asa ceva?
Impreuna cu mine am importat un desen in Stereo 70, am facut ceva mici modificari, am salvat, si cand l-am deschis din nou, era coplet aiurea.
Ce setari trebuie facute, ce sa-i spun???
Cu stima Gh.S.
Pages: 1