Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2013-06-10 19:54:22

AndrewIs
Member
Registered: 2013-06-10

modelare grinzi

Salut Levi ,

Am o problema, am modelat o grinda de beton i am pus armaturi ,,insa daca o curbez armaturile raman drepte ...nu iau forma grinzii , ce mi scapa ? mentionez ca am curbat de la meniul proprietati Position - radius . din cate vad orice valoare as da razei ..imi ia raza maxima , nu variaza cu nimic de la 10 la 100 sau la 500 , care e diferenta intre curba data din position si curba data din deforming - cambering?
multumesc!

Last edited by AndrewIs (2013-06-10 20:46:34)

#2 2013-06-12 11:28:51

Levi
0758.240.701
From: Terra
Registered: 2010-01-27
Website

Re: modelare grinzi

Salut,
Armaturile se modifica doar daca modifici grinda/stalpul de la Deformation/Cambering.
Aia nu e raza maxima, ci raza minima. Un element poate avea raza minima egala cu jumatatea lungimii. Orice raza mai mica decat jumatate din lungime este imposibil de realizat, de aceea apare elementul cu raza minima.
Curba data la position se defineste prin raza => cu cat mai mare valoarea razei, cu atat mai mica este curbura
Curba data la camering este de fapt o sageata => cu cat mai mare este valoarea, cu atat mai mare este si deplasarea sau curbura

Cu stimă,
ing. Levente Marton

Board footer