Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Modul de introducere a coeficientului de pat (ca unitate de masura) la calculul grinzilor pe mediu elastic sau a radierului.
Avem o perna de piatra care conform studiului geotehnic (sau carti) c= 5 daN/cm3.
Cum introducem pentru grinzi pe mediu elastic ? - 5daN/ cm3 = 5E+6 daN/m/m ?
Cum introducem pentru placa ? - 5daN/ cm3 = 5E+6 daN/m/m ? Este ok transformarea?
Pentru grinzi introduceti coeficientul de pat inmultit cu latimea grinzii, ca rezultatul sa fie in daN/cm2 iar pentru suprafete introduceti coeficientul preluat din studiul geo.
In AxisVM unitatile sunt reprezentate daN/cm2/cm pentru suprafete si daN/cm/cm pentru reazeme liniare.
daN/cm2/cm = daN/cm3
daN/cm/cm = daN/cm2
Cu stimă,
ing. Levente Marton
Introducerea corecta a valorilor reazemului de suprafata in ce sens influenteaza momenturile care apar intr-un radier de exemplu? De ce este importatnt?
Am citit in carte partea care se refera la introducerea valorica ( 1E+6 daN/m/m) dar nu prea am inteles puteti sami trimiteti o explicatie scurta cu un exemplu daca se poate din care sa inteleg cum sa introduc aceste valori de rezemare pe suprafata.
Multumesc
Buna ziua,
Am trimis pe mailul suport@consoft.ro pentru o verificare al modelului.
Va rog analizati modelul avand in vedere ca primesc mesajul de avertizare cum ca modelul contine instabilitati
Va multumesc.
Avem o cladire cu urmatoarea structura:
- diafragme mari din beton armat
- stalpi intermediari din beton armat
- plansee dala (fara grinzi)
Dorim sa calculam structura cu Axis VM11, definind peretii ca elemente de tip bara.
Zona de intersectie dintre elementul tip placa (invelitoare) si perete structural, rigidizata cu elementul corp rigid.
Vrem sa stim daca putem arma planseul dala cu eforturile din calcul prin discretizarea planseului dala cu elemente finite si daca sunt restrictii.