Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2009-02-04 11:56:55

hamycta
New member
Registered: 2009-02-04

Suruburi cu diametru < 12

Buna ziua. Am 2 intrebari daca ma puteti ajuta cumva.
1.Dupa crearea desenelor nu reusesc sa setez ploterul pe care il am (nu imi tine minte setarile de format al hartiei pe care le introduc...raman tot timpul la default); aici ma refer la printer setup...orice as face ramane la fel sad
2.Daca am nevoie de suruburi mai mici de diametrul de 12 pe standard 7968, cum fac sa le introduc in bolt catalog si ce anume trebuie setat (m-am prins ca trebuie sa ii pun o denumire noua si sa ii modific diametrul..dar celelalte variabile care sunt acolo.....nu pre stiu cum sunt)
Multumesc mult.

P.S. Folosesc Tekla 14

Last edited by hamycta (2009-02-04 11:57:45)

#2 2009-02-06 13:03:40

Eva
Moderator
Registered: 2008-07-17

Re: Suruburi cu diametru < 12

Buna,

1.    Selectezi desenul -> Click dreapta ->Print Drawings. Daca nu ai printere predefinite, selectezi de ex. pentru desenele de format A3: " laserjet4v_a3. Jos ai butonul Add/Edit ” apasand pe asta apare catalogul de printere. Aici selectezi de ex. pe laserjet4v_a3 si in partea dreapta introduci valorile/variabilele conform desenului tau. Inainte de a inchide fereastra sa nu uiti sa dai Update eventual Add (in acest caz vei adauga o setare noua), dupa care trebuie dat un OK (se va inchide fereastra). La Printer Setup faci setarile obisnuite pentru printerul/ploterul tau.
Trebuie sa mearga smile

2.     Pentru suruburi mai mici decat 12 mm:
Alegi din meniu: Detailing ->Bolts ->Bolt Assembly Catalog ->introduci un standard nou (ex.: selectezi pe 7968, jos in casuta introduci standardul nou + Add). In partea dreapta la Add dist” selectezi Diam= si aici selectezi standardul de ex.: 2063 sau 2064 (->aceste standarde predefinite au suruburi cu diametere mai mici de 12 mm). Cand apesi pe butonul Update apare fereastra unde poti introduce cracteristicile fizice ale surubului , eventual poti introduce suruburi noi.
Vezi de asemenea in Help:
1.    Viewing or modifying the bolt catalog
2.    Viewing or modifying  bolt assemblies
3.    Bolt length calculation

Succes!

#3 2009-02-06 18:02:22

hamycta
New member

Multam frumos.

#4 2009-02-10 13:50:19

hamycta
New member

Salutare.
Mai am o intrebare....
Exista vreo comanda in care daca modific un ansamblu care exista de mai multe ori intr-un model sa mi le modifice automat pe toate?
Multumesc frumos.

#5 2009-02-12 17:22:37

Eva
Moderator
Registered: 2008-07-17

Buna,

daca ansamblul era facut din "component" se poate modifica - dar probabil nu era facuta asa.
Recomandare: sa incerci sa stergi restul ansamblelor identice si sa faci copie dupa ansamblul corectat.

Spor la treaba!

Board footer