Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2013-03-14 16:31:19

Ionescu Stefan
New member
Registered: 2013-03-12
Posts: 5

Cadre lamelare

Buna ziua.
Intampin o  problema in modelarea unei structuri din cadre lamelare contravantuite cu diafragme.
Am modelat structura cu elemente verticale liniare (stalpi lamelari sectiune L,T), urmand ca ulterior sa atasez elementele verticale de suprafata (diafragme).
Problema ar fi urmatoarea: cum trebuie modelata imbinarea stalp-diafragma astfel incat acestea sa lucreze impreuna (in realitate aceste doua elemente sunt realizate  monolit), avand in vedere ca atalpii sunt excentrici (deci axa stalpului si axa diafragmei sunt in plane diferite) , iar pentru alinierea grinzilor la aripile stalpilor am folosit elemente rigide liniare?
O alta intrebare se refera la imbinarea grinda-stalp. Aceste doua elemente au axele centrelor de greutate in plane diferite (alinierea elementelor am realizat-o la fata exterioara cu ajutorul elementelor rigide liniare. Problema ar fi urmatoarea: in cazul unei imbinari normale grinda-stalp la nivelul axelor centrelor de greutate aceste doua elemente sunt incastrate. Acest lucru este valabil si in cazul imbinarii grinzii la nivelul corpului rigid de la partea superioara a stalpului? Are planseul vreo importanta (prezenta sau absenta lui) in comportarea imbinarii?

    Va multumesc anticipat !

Offline

#2 2013-03-20 12:48:40

Levi
0758.240.701
From: Terra
Registered: 2010-01-27
Posts: 284
Website

Re: Cadre lamelare

Buna ziua,
Ca sa nu intampinati probleme la dimensionarea peretilor, va recomandam sa utilizati elemente de tip bara (nervura) cu sectiunea reala a peretelui. In caz contrar va trebui sa integrati eforturile din elementele peretelui in centrul de greutate al acestuia.
Referitor la imbinarea dintre stalp si grinda cu ajutorul corpului rigid, imbinarea va fi incastrata si planseul nu are nici o importanta in comportarea imbinarii.
Daca utilizam un corp rigid, aceste legaturi devin mai rigide decat in realitate.


Cu stimă,
ing. Levente Marton

Offline

Board footer

Powered by FluxBB 1.4.7