Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
Grinzile se armeaza OBLIGATORIU la Mya daca sunt excentrice, Mya=My+Nx*e, e - fiind excentricitatea.
In cazul armarii longitudinale a grinzilor sub actiunea momentelor incovoietoare, de ce programul ne indica aceeasi cantitate de armatura intinsa pe reazeme si sus si jos daca momentele incovoietoare au valori cu totul diferite?
Procentul minim de armare pe reazeme (0.45%) trebuie respectat si sus si jos?
Last edited by Bogdan (2009-06-05 10:03:10)
Prevederile seismice ne spun ca pentru riglele de cadru participante la structurile antiseismice in zonele de calcul A...E procentul minim de armare este de 0.45% doar pentru armaturile de preluare a momentelor negative pe reazem, nu si pentru momentele de pe fibra opusa.
Totusi de ce programul da aceeasi armatura pe reazem si sus si jos?
Last edited by Bogdan (2009-06-05 14:34:58)
Cantitatea de armatura de jos pe reazeme trebuie sa fie cel putin 50% din cantitatea de armatura dispusa la partea superioara (conform normativului P100-2006).
Totusi programul dispune aceeasi cantitate de armatura si sus si jos, chiar daca normativele ne permit ca aceea de jos sa fie 50%din cea de sus.
Buna,
Sunt mai nou pe aici, si am si eu o intrebare referitoare la armarea grinzilor. Cum trebuie interpretat mesajul "Necesitate de armatura comprimata" la armarea grinzilor? Am obs ca da acest mesaj cu referire in zona reazemelor. Multumesc.
dispunerea unor armaturi este necesara cand solicitarea depaseste momentul capabil al sectiunii simplu armate Med>Mrd sectiunea fiind impusa de conditii arhitecturale
deci mariti aria sectiunii de beton pana cand dispare mesajul Necesitate de armatura comprimata, e vechea zicala sectiune insuficienta,
necesarul de armatura apare cand grinzile sunt din combinatii de seism stanga dreapta +- au momente pozitive si negative si in special la structuri cu deschideri mari, si mai multe nivele
mesajul e foarte important, actiunea seismului se traduce in grinda prin actiunea fortei axiale puternice armatura comprimata intra in curgere odata cu zdrobirea betonului, mariti sectiunile in pasi mici !!
Pages: 1