Arhiva forum ARCHICAD, AxisVM şi TEKLA Structures

Discuții, idei, păreri despre programe de proiectare profesionale în construcții

Notă: forumul este arhivat.

You are not logged in.

#1 2009-09-16 16:37:24

Laurian
New member
Registered: 2009-09-16

Timp calcul (procesare) structura

Pentru o structura duala cadre spatiale si diafragme de beton cu regim de inaltime P+12E cu elemente liniare la stalpi si grinzi si modelata la plansee si diafragme cu element tip "invelitoare" si discretizata in elemente finite
am dat Analiza modala liniara si constat ca procesarea datelor dureaza foarte , foarte, foarte ... , .... mult
La descompunerea sistemului de ecuatii in blocuri , in timp de 6 ore a prelucrat 9 blocuri si pana la final mai are de procesat 135 blocuri, rezulta ca intreg calculul dureaza cca 3,5 zile.
In plus, dupa aceasta etapa trebuie sa dau la incarcari, generarea sarcinii seismice, si apoi calculul static ,
la care ma astept din nou sa dureze inca 3,5 zile

Rezulta ineficienta in proiectare si fapt inadmisibil pt un astfel de program.

Cum se poate reduce durata de procesare pentru calculul structural ?

Va rog insistent sa imi indicati o solutie

Precizez ca softul pentru AXIS Vm este instalat legal pe un calculator cu urmatoarele performante:
Quad Core Intel Core 2 Q6600
2400 Mhz; 4 DDR2
Video nVidia GeForce 8800 GTS

Configuratia licentei cuprinde urmatoarele module:
NL3P, RC123(EC,STAS), SD1(EC,STAS), SD2(Msz,EC), SE1(EC), IFC, DXF, MT 

Am configurat fisierul c:\boot.ini pentru 3 Gb RAM si in plus am directionat calea de procesare fisiere temporare
pe un hard extern de 300 Gb, intrucat prin calcul se ocupa intreg spatiul liber de pe unitatea C care are partitie de 30 Gb cu 10 Gb liber. Fisierul temporar in lucru , in acest caz , este de 30 Gb.

#2 2009-09-17 12:20:41

TK
Administrator
Registered: 2008-07-21

Re: Timp calcul (procesare) structura

Am verificat modelul, timpul de calcul foarte lung rezulta dintr-o modelare gresita a scemei statice.
Va trimit prin email un model exemplu.

#3 2009-09-18 11:48:47

Laurian
New member
Registered: 2009-09-16

Re: Timp calcul (procesare) structura

Multumesc mult.
Foarte util, exemplul trimis.
Am preluat conceptele de modelare si va voi comunica.
Totusi cum se pot modela goluri de usi in diafragmele verticale avand in vedere ca in exemplul trimis acestea au fost definite ca bare verticale cu sectiune modelata cu editorul grafic de sectiuni?

In Axis, in meniul definire directa obiecte, ni se ofera posibilitatea modelarii peretilor cu element tip "invelitoare", "saiba", etc. (acesta a fost de fapt motivul care m-a condus sa modelez initial diafragmele cu element tip "invelitoare"). Apoi am creat golurile pentru usi.

Board footer