Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
In cazul armarii stalpilor ce semnificatie au parametrii eta yy si eta zz? Cum as putea introduce momentele incovoietoare de proiectare pentru verificarea stalpilor?
Multumesc!
Cantitatea de armatura de jos pe reazeme trebuie sa fie cel putin 50% din cantitatea de armatura dispusa la partea superioara (conform normativului P100-2006).
Totusi programul dispune aceeasi cantitate de armatura si sus si jos, chiar daca normativele ne permit ca aceea de jos sa fie 50%din cea de sus.
Prevederile seismice ne spun ca pentru riglele de cadru participante la structurile antiseismice in zonele de calcul A...E procentul minim de armare este de 0.45% doar pentru armaturile de preluare a momentelor negative pe reazem, nu si pentru momentele de pe fibra opusa.
Totusi de ce programul da aceeasi armatura pe reazem si sus si jos?
In cazul armarii longitudinale a grinzilor sub actiunea momentelor incovoietoare, de ce programul ne indica aceeasi cantitate de armatura intinsa pe reazeme si sus si jos daca momentele incovoietoare au valori cu totul diferite?
Procentul minim de armare pe reazeme (0.45%) trebuie respectat si sus si jos?
Pentru o structura in cadre cand putem considera contributia componentelor nestructurale la rigiditatea de ansamblu a structurii?
Va multumesc!
Deci, rezultatele finale din tabel trebuie doar comparate cu deplasarile admisibile in SLS si SLU?
Pages: 1