Notă: forumul este arhivat.
You are not logged in.
Pages: 1
La definirea incarcarii seismice, atunci cand se ia in considerare si torsiunea, programul solicita un coeficien de excentricitate. Ce este acest coeficient, la ce se refera, cum se calculeaza? (valoarea sa implicita in Axis 11 este 0.005.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Intampin o problema in modelarea unei structuri din cadre lamelare contravantuite cu diafragme.
Am modelat structura cu elemente verticale liniare (stalpi lamelari sectiune L,T), urmand ca ulterior sa atasez elementele verticale de suprafata (diafragme).
Problema ar fi urmatoarea: cum trebuie modelata imbinarea stalp-diafragma astfel incat acestea sa lucreze impreuna (in realitate aceste doua elemente sunt realizate monolit), avand in vedere ca atalpii sunt excentrici (deci axa stalpului si axa diafragmei sunt in plane diferite) , iar pentru alinierea grinzilor la aripile stalpilor am folosit elemente rigide liniare?
O alta intrebare se refera la imbinarea grinda-stalp. Aceste doua elemente au axele centrelor de greutate in plane diferite (alinierea elementelor am realizat-o la fata exterioara cu ajutorul elementelor rigide liniare. Problema ar fi urmatoarea: in cazul unei imbinari normale grinda-stalp la nivelul axelor centrelor de greutate aceste doua elemente sunt incastrate. Acest lucru este valabil si in cazul imbinarii grinzii la nivelul corpului rigid de la partea superioara a stalpului? Are planseul vreo importanta (prezenta sau absenta lui) in comportarea imbinarii?
Va multumesc anticipat !
De ce corpurile rigide orizontale de la baza diafragmelor (modelate aici in acei stalpi cu sectiune alungita) sunt racordate la grinzile de fundare prin acele retele de corpuri rigide verticale? Simuleaza cumva rezemarea continua a diafragmelor pe GF? Cum a fost ales pasul acestei retele de corpuri rigide verticale?
Reazemele sunt amplasate dupa o anumita regula, sau doar pur informativ? Vad ca de exemplu unele grinzi sunt rezemate intr-un singur punct, asta nu inteleg.
Pages: 1