Urmăriți videoclipul, apoi plasați și aliniați elementele.
Descărcați fișierul 01_Pavilion.pln.
REZUMAT
Pași:
1. Deschideți fișierul 01_Pavilion.pln și faceți clic pe butonul Convert to Education (dacă rulați versiunea educațională).
2. Definiți o placă cu dimensiunile de 21000 x 9000 mm, pornind din punctul de origine.
3. Creați un stâlp de oțel (Steel Column din Favorite), apoi deplasați cursorul cu valori fixe pornind din colțul de stânga sus al planșeului. Tastați X1500+ și Y120+.
4. Oglindiți o copie după bisectoarea verticală a planșeului.
5. Plasați doi stâlpi noi între cei doi stâlpi creați anterior.
6. Aliniați la partea de jos și distribuiți în mod egal cele patru elemente.
7. Oglindiți și copiați toți stâlpii după bisectoarea orizontală a plăcii.
8. Începeți construcția terenului (Terrain din Favorite), poziționând cursorul la distanțe de X10500- și Y16500- din colțul din stânga jos a planșeului.
9. Dimensiunile terenului sunt: 42000 x 42000 mm.
Fiecare unealtă în Archicad are propriul dialog de Setări Implicite. Parametrii setați în aceste dialoguri sunt aplicați în timpul creării elementelor noi. Modificările setărilor implicite nu influențează elementele deja create. Pentru a modifica setările elementelor plasate, în primul rând, trebuie să selectați elementul și să deschideți dialogul de setări al elementului (fie cu dublu clic pe butonul uneltei din Toolbox, fie cu clic pe butonul uneltei din Info Box).
Dialogul de setări ale uneltelor de modelare conțin mai multe secțiuni de setări:
Favoritele ne permit să salvăm, pentru reutilizare, configurațiile uneltelor. În acest fel, putem accesa cu un singur clic elementele mai frecvent utilizate.
În Archicad putem folosi metode de introducere grafice și numerice. În timpul procesului de plasare a elementelor, în momentul în care facem un clic, Archicad definește acel punct ca o origine temporară (User Origin), astfel utilizatorul își poate măsura distanțele față de acest sistem temporar de coordonate.
SFATURI
Favoritele se pot aplica din Dialogul de Setări și din Săgeata de Favorite din paletele Toolbox sau Info Box.
Comenzi rapide (Shortcut-uri):