ARCHICAD 21 – Step Up Your BIM

ARCHICAD 21 – Step Up Your BIM

Încă de la început intuitivitatea a fost elementul cheie al programului ARCHICAD. ARCHICAD 21 introduce noua generație a instrumentului de Scară, prezentând tehnologia Predictive Design™, patentată de GRAPHISOFT. Noua versiune oferă o serie de dezvoltări funcționale importante în domeniile vizualizării, OPEN BIM, performanță și productivitate, făcând această versiune una dintre cele mai puternice din istoria GRAPHISOFT.


Unealta de scară

Proiectarea scărilor este una dintre cele mai complexe sarcini în arhitectură. Noua scară din ARCHICAD 21 oferă arhitecților cele mai optime modele de scări din care să aleagă în contextul clădirii specifice.


Unealta de balustradă

Se pot crea și configura sisteme complexe, care se asociază la scări, plăci, pereți, acoperișuri sau orice formă de teren.

Tehnologia Predictive Design™ din ARCHICAD 21 execută calculele în fundal, asigurându-se că designul scărilor respectă toate standardele de proiectare.

Scările sunt alcătuite din mai multe sub-elemente, cum ar fi treapta, contratreapta, grinzile, rampa cu structura monolitică sau în consolă. Aceste elemente pot fi proiectate și configurate parametric.

Creați modele unice și parametrice pe care le puteți asocia la diferitele elemente de construcție cu un singur clic.

Editarea/modificarea scărilor și balustradelor se face printr-un mediu de editare dedicat, asemănător pereților cortină.


Scări clasice remodelate în ARCHICAD

Scările Bauhas din Budapesta
Marele Zid Chinezesc
Piața Robson din Vancouver


Vizualizări 3D

ARCHICAD 21 utilizează cea mai recentă versiune CineRender, bazat pe motorul din Cinema 4D R18, astfel oferind arhitecților posibilitatea randărilor de înaltă calitate în mediul BIM.

CineRender introduce Light Mapping și Global Illumination secundar pentru o randare mai realistă și în același timp mai rapidă.

Îmbunătățirea canalelor de reflecție permite utilizarea unui număr nelimitat de straturi cu noile tipuri de reflecție. Utilizând opțiunea nouă de suprafețe uniforme, arhitecții își pot prezenta proiectul într-o singură culoare personalizată.

Noul Shader de variație poate fi folosit pentru a varia culoarea și textura aleatoriu pe mai multe elemente. Efectul de Parallax pentru canalul Bump poate fi folosit ca și Displacement, dar necesită mai puțin timp de randare.


Clasificarea elementelor

Modelul ARCHICAD poate fi descris ca o bază centrală de date BIM care stochează toate datele proiectului și le face accesibile oricărui participant la proiect.


Fișiere IFC ca hotlink

ARCHICAD 21 vă permite să plasați fișierele IFC prin metoda hotlink, acestea devenind un conținut de referință protejat.

ARCHICAD 21 introduce o modalitate flexibilă de a clasifica elementele, care susține orice sistem de clasificare național sau de companie.

Clasificările pentru elementele de construcție sau zone pot fi tratate într-o manieră centralizată în cadrul proiectului, utilizând noua funcțiune de gestionare a clasificărilor.

Clasificările împreună cu proprietățile sale conexe pot fi definite și transferate între proiecte în format XML.

Fișierele IFC pot fi plasate în proiect ori de câte ori este necesar. În cazul proiectelor mari, opțiunea de Model Filter poate fi utilizată pentru a restrânge afișarea conținutului.

Modelul IFC introdus poate fi actualizat cu ușurință din fișierul sursă conectat. Dacă legătura este întreruptă, elementele modulelor IFC inserate pot fi editate ca elemente native ARCHICAD.



Detectarea coliziunilor

Odată cu evoluția fluxului de lucru BIM, arhitecții primesc din ce în ce mai multe informații de la colaboratori în format BIM.

Pentru a facilita îndeplinirea rolului de coordonator al proiectului, detectarea coliziunilor permite compararea a două grupuri de elemente prin seturi de criterii definite de utilizator. Aceste seturi de criterii pot include tipul de element, clasificarea, proprietăți și atribute (numele stratului sau materialul de construcție).

Utilizând paleta Mark-Up, coliziunile detectate sunt evidențiate, identificate și editabile după necesități.

Productivitate


Suport Touch Bar pentru
Apple MacBook Pro

Touch Bar este o bandă de sticlă încorporată în tastatură. Folosind Touch Bar, arhitecții pot accesa cu ușurință cele mai relevante comenzi ARCHICAD.

Feedback vizual pentru bagheta magică

Bagheta magică furnizează în prealabil un feedback vizual exact despre rezultatul final.

Noua fereastră pentru comanda
de multiplicare

Noua fereastră de Multiplicare vă permite să distribuiți și să aliniați elementele de-a lungul unui contur predefinit.

Îmbunătățiri la gestionarea liniilor întrerupte

Un nou algoritm se ocupă de reprezentarea elementelor poligonale punctate, astfel reprezentarea lor este mai naturală și reduce posibilitatea colțurilor lipsă.

Îmbunătățiri la formatarea textelor

Uniform Rich Text Format a fost introdus în toate instrumentele care folosesc text: unealta de text, etichete, dimensiuni sau listele interactive.

Îmbunătățiri la cotarea elementelor multistrat

Dimensiunile pot fi plasate pe straturile individuale ale compozitelor, inclusiv linia de referință sau stratul portant.

Texte automate la etichete

Textele automate pot accesa acum parametrii și proprietățile specifice ale elementelor, astfel permite utilizatorilor să afișeze aceste informații și în etichete.

Transferarea selectivă a parametrilor

Această funcțiune nouă permite ca transferul parametrilor (seringa) să modifice selectiv numai anumiți parametri ai elementelor.